Wat is een Wft-diploma en hoe behaal ik hem?
Blog

Lees het laatste nieuws, trends en tips

Filter
  • Onderwerp

Stap voor stap beter met ‘Open op Orde’
17 april 2024
Data & Informatie

Stap voor stap beter met ‘Open op Orde’

In de wereld van informatiemanagement en overheid is er één kreet die steeds vaker opduikt: 'Open op Orde'. Dit actieplan van de overheid is een hulpmiddel voor overheidsorganisaties om gegevensbeheer te optimaliseren en transparantie te bevorderen.
De gevolgen van vergrijzing op de arbeidsmarkt
15 april 2024

De gevolgen van vergrijzing op de arbeidsmarkt

Je ziet het waarschijnlijk weleens in het nieuws: vergrijzing wordt een steeds groter probleem in Nederland. Maar welke impact heeft dit nu eigenlijk daadwerkelijk op onze arbeidsmarkt? In deze blog gaan we dieper in op de verschillende aspecten van werk en loopbaanontwikkeling.
Wie zijn de grootste financiële dienstverleners in Nederland?
10 april 2024
Finance

Recordwinsten voor alle banken: hoe kan dit?

Het gaat goed met financiële dienstverleners in Nederland en banken in het bijzonder. Ondanks uitdagingen zoals de toenemende concurrentie en voortdurende digitalisering van financiële processen, stegen de nettowinsten. Het financiële succes is voornamelijk toe te schrijven aan de stijgende rente, waardoor de banken hogere marges konden realiseren.
Aantal jonge en vrouwelijke zzp'ers groeit hard
8 april 2024

Vrouwelijke zzp’ers maken sterke opmars

In Nederland groeit het aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) gestaag. Tien jaar geleden telde ons land nog 875.000 zzp'ers, maar dat aantal is nu toegenomen tot maar liefst 1,6 miljoen, aldus de Kamer van Koophandel (KVK). Vooral het aantal jonge en vrouwelijke zelfstandigen heeft in het afgelopen decennium een opmerkelijke stijging doorgemaakt.
Hoe krijg je grip op je informatiehuishouding?
2 april 2024
Data & Informatie

Hoe krijg je grip op je informatiehuishouding?

Informatiehuishouding is een waardevol proces voor gemeenten. Echter, in een tijdperk van digitale transformatie, een overvloed aan informatie en nieuwe wetgeving, kan het beheren van deze gegevens een behoorlijke uitdaging zijn.
Waarom blijft de arbeidsmarkt toch zo krap?
1 april 2024

Waarom blijft de arbeidsmarkt toch zo krap?

Het blijft gek: ondanks de recente corona- en energiecrisis, inflatie en andere economische uitdagingen blijft de arbeidsmarkt in Nederland onverminderd krap. Het aantal vacatures blijft hoog en de werkloosheid laag. Maar waar komt deze krapte vandaan en hoe wordt deze in stand gehouden?

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan